Folytatódik Bodoky Tamás története: a 2006-os erőszakos rendőri bűncselekményeket feldolgozó cikksorozata már két éve, hogy könyv formájában is kapható. A mai nappal új, bővített formában, 120 helyett 160 oldalon, sokkal több fotóval és szöveggel jelent meg a Túlkapások - újratöltve, a könyv bővített és újraszerkesztett változata, amely az eddigi anyagokon kívül bemutat minden olyan fejleményt (tárgyalásokat, ítéleteket, interjúkat), amelyek az első kötet megjelenése óta történtek.

A könyv ára a nagyobb terjedelem ellenére nem változott, 4290 forintba kerül a boltokban - karácsonyi akciónkban viszont, on-line rendelés esetén 3000 forintért küldjük házhoz (1000 forint extra postaköltséggel). Megrendelőink december 31-ig választhatnak ajándékba egy tetszés szerinti régebbi Index-könyvet is, a képernyő jobb szélén látható listából. Ha igény van rá, személyes átvételt is biztosítunk még karácsony előtt, ezzel a postaköltség is megspórolható.

Rendeléshez kérjük, küldjön levelet erre a címre: tulkapasok@index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://indexkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr782516823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fatal Error! System Halted! 2010.12.15. 12:50:42

Támogatom, de komolyan. Ki kell vizsgálni, meg kell bûntetni stb.

De Bodoky Tamás nem akar olyen szépen fényképezett könyvet írni, ami a 2006-os csôcselék városszétverését mutatja be?
Vagy ôk szabadságharcosok, akik emiatt nem követtek el bûncselekményt?

reccs 2010.12.15. 15:14:54

A 3. rész logikus címe: Tülkapások - Forradalmak új témákat sejtet.

reccs 2010.12.15. 15:15:50

Túlkapások - Forradalmak

énisfélek 2010.12.15. 15:40:18

@Fatal Error! System Halted!: "Támogatom, de komolyan. Ki kell vizsgálni, meg kell bûntetni stb."

Ki van vizsgálva. A valódi bűnösök közül egy sem lesz megbüntetve. Egy banda ezek mind...

"ami a 2006-os csôcselék városszétverését mutatja be?
Vagy ôk szabadságharcosok"

Arra a kb 50 randalírozóra gondolsz, akiket a rendőröknek tilos volt elfogni? Vagy arra az 50 ezer tüntetőre, akinek eszébe sem jutott randalírozni?

vajdasagi 2010.12.15. 16:23:42

@Fatal Error! System Halted!: Erős túlzás a város szétveréséről beszélni. Ha ezt nem látod, akkor gond van Nálad. Tudom, volt csőcselék, más országokban is szokott lenni. Ez sajnálatos, de ennyi, és nem több. Ha Te ettől megijedtél, akkor az leginkább a balos propagandagépezet sikeres működésének tudható be. Ha meg nem ijedtél meg valójában, hanem Te is részese vagy a balos propagandagépezetnek, akkor szégyelld magad.)
Mert én bizony nem mentem a tévészékházhoz, és kész. Még véletlen sem verték szét a várost azok a szerencsétlenek marhák. Randalíroztak egy kicsit, és kész.

De ami utána történt az hátborzongató volt: az állam a rendőrséget ráeresztette nemcsak a randalírozókra, hanem a sokkal nagyobb számban résztvevő normáis tüntetőkre. Azokon a napokon olyan volt Budapest, mintha egy dél-amerikai diktatúrában lennénk. Szörnyű volt, és én szégyenlem, hogy olyan politikai vezetésünk volt, amely ezt tűrte (vagy egyenesen elősegítette). Szégyen. Ilyenek nem lehetnek hatalmon.

Az más kérdés, hogy mit gondolunk a mostani hatalomról. Nem sok jót ígér, amit egyenlőre látok. De az nem lehet Gyurcsányék számára mentség. Ami ott történt, arra nincs mentség. Nekem azóta Gyurcsány Ferenc nem ember. És én nem szavazhatok olyan pártra, amely ilyesmit tolerál.
És nem volt egy MSZP-s vagy SZDSZ-es sem, aki felemelte volna a szavát. Ezzel ezek a pártok nálam kiíratkoztak. És remélem, hogy nagyon sokan így vannak ezzel.
És Kuncze Gábor is nálam akkor esett ki a pikszisből, amikor kigúnyolt egy rendőrök által megvert képviselőt. (Ne értsetek félre, nem vagyok a képviselők moráljáról jó véleménnyel. Meg előtte sohasem tetszett nekem az illető képviselő. De mégiscsak!!!)

SzaGyu 2010.12.15. 17:11:02

A gyújtogató, törő-zúzó csőcseléket mártírrá léptetik elő és még pént is keresnek rajta!
Így kell meggazdagodni!

Mari néni és Pista bácsi autóját, kukáját összetörő-felgyújtó csőcselék csak is kártérítést érdemel, az helyett, hogy börtönbe zárnák őket!

Orbánék felmentik őket, de a tüntetők által okozott kárt nem téríti meg senki.

Rohadt egy rendszer ez. Már nyugaton nem csak számlát kell nyitni, oda kell költözni?

A SZABAD EURÓPA RÁDIÓT meg újra üzembe kell helyezni ! -Nesze neked demokrácia.

Bilbo 2010.12.15. 18:48:00

2006-ban a rendőrség olyan számban vert össze ártatlan, mégcsak nem is tiltakozó embereket, és olyan kitervelt módon tette ezt (pl. azonosítók levétele "bevetés" előtt), hogy egy ez Európa geyik legnagyobb ilyen atrocitásává emeli ezeket eseményeket. Remélkük, lecsukják az ártatlan embereket összeverő, hamis vádak alapján letartóztató rendőröket, és azokat is, akik mögöttük álltak.

Az egészben az a vicc, hogy az üzenet nyilvánvaló volt 2006-ban: 1956 évfordulója alkalmából ne menj utcára, mert hűvösre kerülsz. Az egész társadalom volt az elenség ...

mediocris 2010.12.15. 19:42:22

Bodokyt emiatt a könyv miatt minden oldalról támadták. A szélsőjobb szerint nem volt elég kemény a rendőrökkel szemben, a baloldal szerint pedig túl kemény volt a rendőrökkel. Szerintem bírálat előtt érdemes lenne elolvasni a könyvet, vagy legalább Bodoky témába vágó cikkeit. Itt nem a csőcselékről volt szó, hanem a rendőrség és bíróság által elkövetett jogsértésekről. Ez a két szervezet nem engedheti meg magának hogy jogállamhoz méltatlanul lépjen fel a bűnözés ellen egy demokráciában. Itt senki nem védi a bűnözőket, hanem az eljárást kritizálja.

hollario 2010.12.15. 20:13:48

@Bilbo: Ezt a baromságot mennyi idő alatt beszélted be magadnak?

KG2000 2010.12.15. 21:15:23

@hollario: Mi van, bögregyűjtő, már mondatonkért fizetnek?????????????????? Még mindig ennyi pénze van Gyurcsányéknak az uszításra, bögregyűjtő?????????? Különben jó, hogy írsz, mert legalább világos, hogy még mindig van mitől félteni a demokráciát. A 2006-os rendőrterror szelleme tovább él.

www.hirado.hu/Hirek/2010/12/14/05/Sokkolo_Egy_vakot_is_megvertek_a_rendorok_.aspx

"Bár fehér botja miatt nyilvánvaló volt, hogy vak, a maszkos, azonosítószám nélküli rendőrök mégis kiterelték az utcára V. P.-t, és közvetlen közelről tíz gumilövedéket lőttek a hátába és a nyakába 2006. október 23-án a budapesti Blaha sörözőnél. Kilenc lövedék a hátába, egy pedig a nyakába fúródott. "

pazola 2010.12.15. 21:20:27

@vajdasagi: latom, neked bejott ez a kiiratkoztak.. en nem ertek hozza, nekem ezt a felesegem intezi ;)

vajdasagi 2010.12.15. 21:24:59

@hollario: Remélem, csak a második bekezdését tartod baromságnak. Mert az első szinte teljesen igaz. Talán csak az atrocitás szó túlzás. Az ugye azt jelentené, hogy levágják valakinek a fejét, vagy ilyesmi. Ehelyett a rendőrök "csak" megvertek mindenkit, akit értek. Állatként viselkedtek azok, akiknek a mottójuk "szolgálunk és védünk". Szégyen. De legalább akkora szégyen, hogy a bíróságok az elején asszisztáltak ehhez. Európa szégyene voltunk azokban a napokban. Nos, ez nem bocsátható meg.

Semmiféle olyan vélemény, hogy a mostani garnitúra még rosszabb, meg hogy csőcselék ellen lépett fel a rendőrség, meg ilyesmi nem tudja ezt felülírni, mert a szégyenek nem oltják ki egymást, és ha esetleg mást is szégyenlenünk kell, attól ez még nem szűnik meg problémának lenni.

vajdasagi 2010.12.15. 21:35:27

@pazola: Lehet, hogy jobb szavakat is találhatna az emberfia, de egyrészt nem ez a szakmám, másrészt meg magamra vagyok dühös: én EZEKRE valamikor régen szavaztam. Majd ezután rendőröket szabadítottak a saját nemzetükre. Ez valóban vérlázító. Mondom ezt úgy, hogy nem voltam részese az eseményeknek semmilyen formában. Sőt, tulajdonképpen engem még nem is dühített Gyurcsány beszéde, hiszencsak őszintén kimondta azt, ami úgyis világos volt annak, aki nyitott szemekkel jár. De ami akkor történt... Csak néztem/olvastam a híreket és bámultam, hogy hol élek én. Az hogy a hülye-rendőr, aki még komplexusos is ilyet csinál, azt még a hordaszellem magyarázza valahogy, de hogy a vezetőik nem zabolázzák meg őket AZONNAL, nos az nem megbocsátható...

Úgyhogy én ugyan undorodom az utólagos politikai indíttatású leszámolásoktól, bárki is van éppen felül illetve alul, de ez kivétel a szememben. Itt nem elloptam tőlünk milliárdokat, mint annyi más esetben: itt lealacsonyítottak egy egész országot - hacsak rövid időre is. Ezért: hajrá Bodoky

Húsleves 2010.12.15. 21:38:07

Tavasszal a Kossuth rádióban volt egy "pártfüggetlen" választásokkal kapcsolatos beszélgetés két vendéggel, az egyikük Bodoky Tamás. Azon már nem is csodálkozom, hogy a Jobbik fikázásának pártfüggetlensége fel sem merült bennük a beszélgetés folyamán, de egy idő múlva Bodoky Tamás még jobban felülemelkedett a "pártfüggetlenség" ilyen begyöpösödött értelmezésén, és már belekezdett egy olyan mondatba, hogy - "akik tényleg változásra akarnak szavazni, azoknak van egy másik 'rendszerkritikus' párt is, az..." - amikor kapcsolt a rádiós műsorvezetőnő, és közbeszólt, hogy "könyörgöm ne!". A folytatás természetesen az LMP lett volna. Ezzel a példával azt akartam érzékeltetni, hogy nagyon ért hozzá, hogy észrevétlenül terelje a figyelmet. Bodoky liberális, és profi agymosó. Annak, hogy ő könyvet ír a témában, egy oka lehet: a szokásos módszereivel (relativizálással, egyes dolgok fenagyításával, mások elhallgatásával) a valóságostól eltérő színben tüntesse fel az érintetteket.

Bilbo 2010.12.15. 21:42:58

Észre kell venni, hogy politikai támogatás nélkül a "szervek" nem kezdtek volna el összeverni embereket. Másrészt, nyilvánvalóan ártatlan embereket, akik még nem is tiltakoztak, fogdostak össze és vittek be kis csoportban, azért hogy csoportos garázdasággal vádolják őket.

Itt a kérdés: vajon miért tették? Egy ember még "begurulhat", de az ártatlan utcán sétálók hosszú időn keresztül történő verését nem lehet a felindulásra fogni. Ez egyszerűen azért volt, mert Gyurcsányi azt hitte, ezzel elhalgattathatja az embereket. Amúgy sem erőssége a gondolkodás, csak pár napra előre gondolkodott. De szerencsére az EU közepén ez nem ment...

Még jól emlékszem a Putyin meghívására az Apró villába, a szlovák "terroristákra". Gyurcsányi, a nagy varázsló, a szoclib messiás mutatta az utat, és ő és hívei azt hitték, majd még a vízen is járni tud. Hát nem tudott és eltűnt a porondról. A kommunista szimbólimok visszahozása, 1956 lejáratása (pl. a Guardian-ban, ahol egy szoci képviselő cikket írt az1956=nácik támáról), az ország putyinizálása nem ment ...

Bilbo 2010.12.15. 21:48:14

Húsleves:
"Bodoky liberális, és profi agymosó. Annak, hogy ő könyvet ír a témában, egy oka lehet: a szokásos módszereivel (relativizálással, egyes dolgok fenagyításával, mások elhallgatásával) a valóságostól eltérő színben tüntesse fel az érintetteket."

Egyetértek! remekül kifejtetted! Valóban, ahelyett, hogy a politikai hátteret vizsgálnánk, "túlkapásokről" beszélünk.

Eszerint az érv szerint,
a Rákosi renszer is csak azért volt rossz, mert egyének "túlkaptak." Nem azért, mert a szovjet hadsereg itt volt, és Moszkvából mondták meg Rákosinak minden nap legalább egyszer telefonon, mit kell tenni. (Amibe ő jól beleizzadt és ezért alsóneműt cserélt.)

Bilbo 2010.12.15. 21:53:42

Javaslom egy új témát:

Bodoky Tamás: Túlkapások III (Kambodzsában Pol Pot alatt. A szervezett jelleg nem bizonyított.)

Bodoky Tamás: Túlkapások IV (Kisebb, szervezetlen túlkapások az örmények ellen Törökországban. Politikai háttér nincs, véletlen egybeesés, hogy sok túlkapó egyszerre, egyidőben kapott túl.)

Vannak még ötleteim:

Bilbo 2010.12.15. 21:56:46

Ez a cím, "Túlkapások", még mindig túl aggresszív a gyurcsányi időkkel szemben, túl kritikus. Javaslom megváltoztatni a következő formára:

"Túl, kapások"

és kapás embereket kellene a címlapra tenni.

Bilbo 2010.12.15. 21:58:14

Ja, és az indexes hagyományoknak megfelelően tegyenek bele egy-két meztelen nőt. Az is kell, többen fogják venni.

bodoky · http://bodoky.blog.hu/ 2010.12.16. 12:23:27

Borzalmas ez az ajánlószöveg, én sokkal jobbat írtam :)

bodoky.blog.hu/2010/12/15/tulkapasok_reloaded

Bilbo 2010.12.16. 14:18:38

Hát igen, ugyan ott vagyunk mint 1980-ban. Az elvtársak már azt nem mondhatják, hogy a Szovjetúnióban minden sokkal jobb mint az USA-ban, de féligazságokkal, manipulácóval lassíthatják a hatalomvesztésüket. Ebben sajnos Magyarországon nagymeseterek az elvtársak. A probléma az, hogy ha véletlenül megkapják a hatalmat, arra sem képesek, hogy pár évig elkomrányozzák az országot katasztrófa nélkül. Tehetségtelen társaság ...

Bilbo 2010.12.16. 14:22:20

Most is, ezzel a könyvvel elejét veszik a politikai okok keresésének, és falaznak Gyurcsánynak, a rendőri vezetőknek, stb. Meg fenntartják ezt a csőcselékről szóló legendát. Gratulálok!

Pedig nagyon egyszerű lenne azonosítani azt az 50 randalírozót, akit nem volt szabad elfogni. (Ahogy ez már említésre került.) Na egy ilyen oknyomozás érne valamit. Más kérdés, hogy egy ilyen oknyomozás több konfliktussal járna, és akár még az illető várható élettartamát is negatívan befolyásolná.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.12.20. 14:42:10

@énisfélek: jól mondod. most komolyan

a börtönben kínzó rendőrök díszvacsorát kaptak, és emelt túlórákat

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.12.20. 14:44:40

@vajdasagi: "külön és kifejezetten utasítást adtam"

ez az mszp akciója volt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.12.20. 14:47:18

@SzaGyu: én nem költöznék nyugatra. párizsban több ezer autót gyújtottak fel a négerek, bevándorlók, metoikoszok egy hétvége alatt

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.12.20. 14:48:15

@SzaGyu: amúgy ilyen silány jövőképpel én nem mernék még egy napot se élni...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.12.20. 14:58:49

@Húsleves: bodoky rendes. szerintem hisz az lmp-ben , még, de hamarosan rájön, ott semmit nem lehet elérni.
megvannak siffer kapcsolatai, a régi szdsz-szel

DonVittorio 2011.07.05. 08:57:52

édes istenem, hogy ennyi gyökér van itt is...ilyen szart még meg is vesznek, de most komolyan...ezért tart itt ez az ország...mint a majmok...rendőri túlkapás? bűncselekmény? beszarok...olyan emberek ugatnak meg rendőröket akik napi szinten taposnak meg törvényeket...bűnöző lelkú banda vagytok, és ezt akarjátok törvénybe emelni...
süti beállítások módosítása