Angol könyv, magyar fordításban, mégis abszolút indexesnek számítjuk: Stephen Foster értelmetlen, ám szórakoztató adatokat, meghökkentő statisztikákat és vicces anekdotákat dobált össze a világ legnépszerűbb sportjának történetéből, melynek magyar verzióját Szily MTK-drukker László gondozta össze. Ezt a - műfaját tekintve - vécéolvasmányt ugyanis a világ minden országában átültetik a helyi viszonyokra, és felspécizik az adott ország érdekességeivel, poénjaival. Ehhez a hősies munkájához Szilynek segítséget az Index Fórumának Drukkerkocsmája, pontosabban annak néhány szaktopikja (Ki a leghülyébb nevű futballista? és Magyar foci a két világháború között) nyújtott.

A Listák Könyvéből egész használható dolgokat is meg lehet egyébként tudni, például az Aranylabda tulajdonosait 1956-ig visszamenőleg, vagy a legnagyobb európai nézőszámokat; a közérdeklődést azonban szerintünk jobban fogják borzolni azok az összeállítások, mint például a Törpeválogatott (a legkisebb termetű játékosokból válogatva), a focipályák körül lakozó leggyakoribb madárfajok leírása, illetve a legviccesebb sportriporteri kommentárok és bakik. Utóbbiakból Szily mester persze magyar megszólalásokat is begyűjtött, továbbá az ő hozzáadott értékét növeli a magyar állatválogatott (ezt áruljuk el: Kakas - Csóka, Keszeg, Kutyáncsányin, Varnyú - Vidra, Szarka, Nyúl, Galambka - Csuka, Foxi), valamint a keresztnév-válogatott és a tárgyválogatott is.

A Listák Könyve 2890 forintba kerül, de a Bookline-nál ennél olcsóbb.

A bejegyzés trackback címe:

https://indexkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr64510672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása