Frissítés, december 12: már csak helyszíni átvételt tudunk könyveket adni, postai szállítást karácsonyig már nem kínálunk!

Úgy döntöttünk, nem vacakolunk a karácsonyi akcióval: az itt lent olvasható listából ezer forintért adunk minden darabot december 23-ig. Ez nagyjából azt jelenti, hogy bármelyik Index-könyv elvihető vagy megrendelhető egy ezresért, amiből még van raktáron - ahogy azt látni lehet, néhány műből már kifutott a készlet, több másikból pedig már nagyon a végét járja.

Úgyhogy tessenek rendelni, minden darab 1000 forint, egy megkötés van csak: egyszerre legalább hármat kell rendelni - ez a három viszont lehet akár három példány ugyanabból, vagy három teljesen különböző, satöbbi. (De lehet négy is, öt is, hat is, persze.)

A rendelés egyszerű, nem gyártottunk hozzá ekereskedelmi szuperalkalmazást: dobjunk egy levelet erre a mailcímre: konyvakcio@index.hu, írjuk meg benne, hogy miből kérünk és hány darabot, és hogy postázzuk-e utánvéttel (extra szállítási költségért), vagy helyszíni az átvétel (megbeszélést időben, egy pesti belvárosi helyszínt tudunk kínálni).

Ezek vannak még tehát:

Az ártatlanok kora

Vajda Éva és Mong Attila tényfeltáró riportkönyve az elmúlt húsz év legnagyobb, több tízmilliárd forint értékű gazdasági bűncselekményeiről.

A kötet az idei ősz egyik politikai sikerkönyve, és nemrég valamennyi parlamenti képviselőnek is küldtünk egy-egy példányt, hogy ha esetleg lemaradt az események követésében, akkor behozhassa magát.

Anyakönyv

Kalas Györgyi, a Velvet újságírója ír gyereke születéséről úgy, ahogy csak egy Index-munkatárs ír. A Szily-féle Kitolás méltó ellenpárja, és nemcsak tolófájás-leírásokat kapunk a műben, hanem egy komplett kismamaközösség egymással megosztott tapasztalatait is. Nem az orrszívás technikája a lényeg, hanem az odafigyelés a gyerekre - ezt a tanulságot emeli ki a borítón rövid ismertetőjében a már említett Szily kollega.

Szakíts, ha bírsz

A Szakítós az Index egyik legolvasottab blogja, ki tudja miért, talán azért, mert jó a szerkesztés, vagy mert jók a beküldött történetek - dehát ahhoz is érteni kell, hogy beküldésre serkentsük az egyébként borzasztóan passzív, érdektelen, televízióképernyőkkel és politikai ígéretekkel elkábított népességet (nem így van?). Szóval, a szerkesztés, Valuska kollega vezetésével ebbe a könyvbe szedte össze a legjobb szakítós sztorikat, és most ez is ezer, mint a többi. A legfrissebb: ez a könyv kifogyott a raktárunkból, sajnos.

Listák könyve - Futball

Ezt a könyvet nem mi írtuk, de Szily László magyar-adaptációja társszerzőséget eredményez, véleményünk szerint. Ezt a könyvet kell a vécén olvasni - egy-két perces vicces esetek, táblázatok, eredmények a labdarúgás történelméből, a poénzuhatagot pedig jól bővítik a Szily által kiadatbányászott magyar vonatkozású elemek, például a magyar tárgyválogatott, a magyar állatválogatott, no és persze sportriportereink híres bakijai. Legfrissebb: ez a könyvünk is elfogyott sajnos.

Etetés

Az egyetlen könyvünk, amit megfilmesítettek: Szily első könyvét Xantus János dolgozta fel mozgóképes remekműben tavaly, a filmszemlére. A két kiadást megért Etetés a világ talán legviccesebb könyve, magányos remetéket, gyászoló özvegyasszonyokat csavart már fuldokló röhögésbe, ha még nem tette, vegye meg a teljes rokonságnak.

Elfelejtett aranyak

Ághassi Kovács Attila interjúkötete a külföldön élő, korábban aranyat szerző magyar olimpikonokról alapmű a maga kategóriájában. A szerző ezen a területen az első számú hazai szaktekintély, ezt nem túlzás kijelenteni - az interjúk izgalmasak és mozgalmasak, be kellett járni értük a világot, a szó szoros értelmében.

A Művelt Alkoholista borzsebkönyve

Borberkekben jól ismert a Művelt Alkoholista, az Index borblogja. A könyv szerkesztői, Jónás Csaba és Uj Péter - a laphoz kapcsolódó előítéleteket kifordítva - összeraktak egy olyan válogatást a blog írásaiból, amely kivétel nélkül dicsér, csak a jó borokról szóló esszék kerültek bele. díjazza a bátorságot, rendeljen a könyvből, amíg még lehet (nem sok van belőle, eláruljuk).

Internetes tartalomszolgáltatás

Kommunikáció-szakos főiskolások és egyetemisták, marketingesek, blogírók és olvasók, a netes tartalomipar közelében dolgozó szakemberek tudják használni e tankönyvféleségünket, amely eligazítót tart a legismertebb médiaformátumokról, beszél a reklámokról, kitér a jogi kérdésekre, megismertet a keresőoptimalizálással és bemutatja, hogyan mérjük az internetes oldalak látogatottságát. Gerényi Gábor írta.

The best of Totalcar

A Totalcar csúcskorszakának legjobb autóstesztjei, Winkler Róbert és Bazsó Karotta Gábor összeállításában. ha autót vett, vesz vagy venni fog, meg kell néznie, mit állítanak ők a kiválasztott modellről vagy modellekről. Megjelenése idejében Stahl Judit vezető helyét ostromolta a könyves sikerlistákon.

Túlkapások

Bodoky Tamás díjnyertes tényfeltáró riportsorozata és az abból készült elegáns képeskönyv (Barakonyi Szabolcs képszerkesztésével) ma már kötelező tananyag minden újságírókurzuson. A 2006-os rendőri brutalizálás képei, és a mögöttes sztorik megdöbbentőek, letaglózóak - a társszerzők tökéletes munkát végeztek.

Trespasses

Bodoky munkája Európába is eljutott, Trespasses címmel angolul is megjelent. A könyv egyik tulajdonosa az Európa Parlament idén újonnan megválasztott elnöke, aki nem volt boldog a benne látottaktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://indexkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr81578918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.12.07. 12:26:59

Ez a szakítós blogra alapozott könyv, nagyon eredeti, csak tudnám, kinek szánták?

dotted 2009.12.07. 12:51:29

csudijó, de hol lehet ezerért megrendelni? mert egyébként csak a bookline-os oldalt dobja fel, ahol kicsit azért többe kerül..

Sir Nyű 2009.12.07. 15:03:10

@dotted: negyedik mondat...

"dobjunk egy levelet erre a mailcímre: konyvakcio@index.hu, írjuk meg benne, hogy miből kérünk és hány darabot, és hogy postázzuk-e utánvéttel (extra szállítási költségért), vagy helyszíni az átvétel (megbeszélést időben, egy pesti belvárosi helyszínt tudunk kínálni)"

borovi 2009.12.07. 22:46:27

@J.G.: Azt én is. De például engem érdekelne még a Péter Anna gasztroblogja kinyomtatva, jó sok recepttel, 1.000-ért.

KenSentMe 2009.12.07. 22:47:15

Azért van a listában legalább kettő és fél jó könyv.. amit akkor is megvennék ajándékba, ha teljes áron adnák.. így viszont ciki ajándékozni:( .. kár érte.

Kutyuu 2009.12.08. 20:47:16

Én csak annyit kérdeznék, várható reakció záros határidőn belül a küldött emailre?

gg 2009.12.09. 00:02:52

@Kutyuu: bocsánat, elképesztő mennyiségű megrendelés futott be, erre nem számítottunk... reggelig meg lesz minden válaszolva elvileg!

eloszto · http://eloszto.hu 2009.12.09. 20:24:42

Én ma vettem egyet :respect:

Véé 2009.12.11. 13:38:58

Elmúlt a reggel és választ még nem kaptam, közben egyre több könyv fogy el én meg nem tudom hogy nekem jutott-e még és utána fogyott el, elfogyott mielőtt a rendelésem fel lett volna dolgozva, vagy eleve nem is volt:(

gg 2009.12.11. 13:46:31

@Véé: elvileg minden levelet megválaszoltunk már, de ha mégsem, a technika ördöge a hibás!

Véé 2009.12.12. 06:10:21

@gg: Elküldtem megint. Szomorú vagyok a listák könyve miatt, felteszem már nem jut:(
süti beállítások módosítása