Egy kiadói kaland oldalirányban: az Index-könyvek sorozata mellett most egy Mandiner-könyvet is megvalósítottunk. Ablonczy Bálint, a Heti Válasz és a Mandiner újságírójaként már a tavasszal hosszú cikksorozatot futtatott az alkotmányozás kényes és kevésbé kényes kérdéseiről; miután pedig a parlament elfogadta a végleges szöveget, monstre interjút készített a szövegtervezet két előkészítőjével, Szájer Józseffel és Gulyás Gergellyel.

Az interjú végül olyan méretűvé duzzadt, hogy a negyede sem fért volna el egyetlen hazai nyomtatott vagy internetes lapban sem, így egyetlen formátum maradt számára: a könyv, amely Az alkotmány nyomában címmel kerül a polcokra kiadónktól.

A kötet, amely Jefferson amerikai elnök klasszikus szavaival indul ("egyesek vallásos imádattal tekintenek az alkotmányokra, és úgy kezelik őket, mint egy frigyládát, amely túl szent ahhoz, hogy megérintsék"), tizenegy fejezetben - mindegyik egy-egy beszélgetésnek tekinthető - tizenegy különálló témát érint: például a preambulum körül kavarodott elméleti és gyakorlati vitákat, a szabadságjogok kérdését, a nemzetiségek jelenlétét, a határon túli magyarokra vonatkozó fejezeteket, de az állam, a gazdaság és a technikai fejlődés is külön-külön egy-egy beszélgetés tárgyát képezi.

Preambulumrajongók figyelmébe ajánljuk, hogy a függelékben egész kis gyűjteményt kapunk az elmúlt hatvan év alkotmányainak preambulumaiból, mindenki kiválaszthatja, melyik neki a legszimpatikusabb.

Ablonczy remek újságírói teljesítményt nyújtva mindvégig kézben tartja a beszélgetéseket, egyetlen erősebb kérdést sem hagy lezáratlanul, interjúalanyai pedig kitűnő vitapartnernek bizonyulnak, és általuk fény derül rengeteg olyan alkotmányozási, jogfilozófiai és társadalompolitikai részletre, amelyek a bulvárvitákban nem tudtak előtérbe kerülni, de meghatározó jelentőségűek lehetnek.

A könyvet a Bookline-nál a bolti 2900 forinttal szemben 2392 forintért lehet megrendelni.

Indexkönyv a Stanfordon

 2011.09.21. 09:54

Egy újabb érdekes adat: a Stanford Egyetem nagykönyvtára azzal tisztelt meg bennünket, hogy bevásárolt 2009-ben kiadott sikerkönyvünkből, Vajda Éva és Mong Attila tényfeltáró-összegző riportkönyvéből, melynek címe Az ártatlanok kora. Nem tudjuk, hogy a Postabank-ügy vagy a brókerbotrány keltette fel a figyelmet a tengerentúlon, mindenesetre mi is csak teljesen véletlenül értesültünk a dologról, melyhez fényképes bizonyítékot is szereztünk. A könyv környezete rendkívül exkluzív: ahogy látható, csupa gazdasági bűnözésről, fehérgalléros módszerekről szóló hasonló mű veszi körül kiadványunkat. A könyvtárban egyébként összesen körülbelül hárommillió kötet található.

Vásárolni természetesen még mindig lehet belőle, a Bookline-on.

Folytatódik Bodoky Tamás története: a 2006-os erőszakos rendőri bűncselekményeket feldolgozó cikksorozata már két éve, hogy könyv formájában is kapható. A mai nappal új, bővített formában, 120 helyett 160 oldalon, sokkal több fotóval és szöveggel jelent meg a Túlkapások - újratöltve, a könyv bővített és újraszerkesztett változata, amely az eddigi anyagokon kívül bemutat minden olyan fejleményt (tárgyalásokat, ítéleteket, interjúkat), amelyek az első kötet megjelenése óta történtek.

A könyv ára a nagyobb terjedelem ellenére nem változott, 4290 forintba kerül a boltokban - karácsonyi akciónkban viszont, on-line rendelés esetén 3000 forintért küldjük házhoz (1000 forint extra postaköltséggel). Megrendelőink december 31-ig választhatnak ajándékba egy tetszés szerinti régebbi Index-könyvet is, a képernyő jobb szélén látható listából. Ha igény van rá, személyes átvételt is biztosítunk még karácsony előtt, ezzel a postaköltség is megspórolható.

Rendeléshez kérjük, küldjön levelet erre a címre: tulkapasok@index.hu

Ezer forintos akciónkban elképesztő mennyiségű, ezernél is több könyvet adtunk át eddig olvasóinknak, több műből ki is fogytak a készleteink; most viszont még az eddigieknél is tovább megyünk. Az ezer forintos megoldás továbbra is él és érvényes, viszont aki mától december 23-ig bármelyik raktáron lévő könyvünkből egyszerre három példányt is megrendel, akkor az ár példányonként 500 forintra zuhan le!

Mit jelent ez? Például azt, hogy aki mondjuk két példányt kér a Művelt Alkoholistából (egyet mondjuk magának, egyet pedig ajándékba), az eddig 2000 forintot fizetett - most viszont kap belőle egy újabb, harmadik példányt (ezt is jól el lehet ajándékozni), és csak 1500 forintot kell fizetni az egészért.

Az 500 forintos akció a munkahelyi kollektívák tagjait is közelebb hozza egymáshoz, hiszen érdemes egyszerre rendelni az Index könyveiből, így mindenki jobban jár.

Tehát, ne tétovázzunk, már csak néhány nap van hátra, a készletek pedig végesek.

A megrendeléshez kattintson ide.

Frissítés, december 12: már csak helyszíni átvételt tudunk könyveket adni, postai szállítást karácsonyig már nem kínálunk!

Úgy döntöttünk, nem vacakolunk a karácsonyi akcióval: az itt lent olvasható listából ezer forintért adunk minden darabot december 23-ig. Ez nagyjából azt jelenti, hogy bármelyik Index-könyv elvihető vagy megrendelhető egy ezresért, amiből még van raktáron - ahogy azt látni lehet, néhány műből már kifutott a készlet, több másikból pedig már nagyon a végét járja.

Úgyhogy tessenek rendelni, minden darab 1000 forint, egy megkötés van csak: egyszerre legalább hármat kell rendelni - ez a három viszont lehet akár három példány ugyanabból, vagy három teljesen különböző, satöbbi. (De lehet négy is, öt is, hat is, persze.)

A rendelés egyszerű, nem gyártottunk hozzá ekereskedelmi szuperalkalmazást: dobjunk egy levelet erre a mailcímre: konyvakcio@index.hu, írjuk meg benne, hogy miből kérünk és hány darabot, és hogy postázzuk-e utánvéttel (extra szállítási költségért), vagy helyszíni az átvétel (megbeszélést időben, egy pesti belvárosi helyszínt tudunk kínálni).

Túlkapások Balassagyarmaton

 2009.11.12. 06:41

Ebben a gyönyörű, új épületben nyílik ma este hatkor a Bodoky Tamás Túlkapások című könyvének képi illusztrációiból rendezett, ingyenesen látogatható fotókiállításunk. Mikszáth Kálmán Művelődési Központnak hívják az objektumot, és érdekessége, hogy két középiskola is működik épületében. A megnyitón ezúttal Kruchina Károly, az ismert áldozat-testvérpár egyik tagja, és védőügyvédje, a Ne féljetek! nevű alapítvány alapítója, Gulyás Gergely is ott lesz.

Ma Óbudán nyit a Túlkapások

 2009.11.06. 07:55

A könyv képeiből rendezett,ingyen látogatható fotókiállításunk mától egy hétig Óbudán, a Kulturális Központban nézhető meg, a San Marco utca 81. alatt. Az este hatkor kezdődő megnyitót ismét Balog Zoltán, a Parlament emberi jogi bizottságának az elnöke celebrálja, és itt is megjelennek a Kruchina-testvérek, védőügyvédjük, Gulyás Gergely, Barakonyi Szabolcs fotóművész, Révész Máriusz, valamint a szerző, Bodoky Tamás. Könyvvásárlás féláron, csak a megnyitó estéjén!

Fotókiállítást rendeznünk az Óbudai Kulturális Központban egyébként nagy megtiszteltetés, hiszen egy nagyon jelentős képzőművészeti helyszínről van szó - itt működik például tizenegy éve a San Marco Galéria, ezen túl pedig a neves határon túli magyar alkotók munkáival talán itt találkozhatunk a legtöbbet. És a vizuális művészeteken túl is van náluk élet: előadások és koncertek hosszú sorát fedezhetjük fel programfüzetükben. Megnyitónk után egy nappal a Besh o droM játszik például, a hónap vége előtt pedig Lajkó Félix.

Országos turnén a Túlkapások

 2009.10.29. 07:28

Bodoky Tamás díjnyertes riport-képeskönyvének fotóanyaga mától országos turnéra indul, kiállítás formájában. A májusban az Európa Parlament épületében már bemutatott anyag ma délután öt órakor Szegeden debütál, az újszegedi Rendezvényházban, a Közép fasor 1-3. alatt. A megnyitón jelen lesz Balog Zoltán, a Parlament emberi jogi bizottságának az elnöke, Révész Máriusz, a rendőri bűncselekményt elszenvedő képviselő, a Kruchina-testvérek, akik sérelmét azóta bírósági ítélet igazolta, Gulyás Gergely, sok-sok áldozat védőügyvédje és természetesen a szerző, Bodoky Tamás.

A sorozat következő állomásai: Óbuda és Balassagyarmat. Fontos tudni, hogy a Túlkapások könyvesboltokban a továbbiakban nem lesz megvásárolható, kizárólag a fotókiállítás helyszínein (és a Bookline-on) lehet hozzájutni, 50%-os kedvezménnyel.

Mong Attila a Szinkrontolmácsban

 2009.09.24. 10:55

Szeptember 4-én a Radio Café Szinkrontolmács című közéleti műsorában Mong Attila is vendég volt, és természetesen az Ártatlanok kora című könyvről is sok szó esett. A műsor teljes egészében meghallgatható itt, egy sorral lejjebb.

Tegnap, hétfőn, augusztus 17-én az MTV Este című műsorának vendége volt Mong Attila, legújabb könyvünk, az Ártatlanok kora egyik szerzője. Kérdezője Mészáros Antónia volt, és bekapcsolódott a beszélgetésbe Tóth Mihály büntetőjogász is.

A műsor már teljes egészében végignézhető az MTV weboldalán, itt.

Korábban, augusztus negyedikén a Kossuth Rádióban vendégeskedett mindkét szerző, a Magánhangzó című műsorban, ez a műsor is élvezhető a weben, itt.

Legújabb könyvünket két sztárriporter, az Index-külsős Vajda Éva és az Inforádió munkatársa, Mong Attila írta. Három nagy hazai gazdasági bűncselekmény-sorozatot dolgoznak fel benne részletesen: a Postabank- és a Globex-ügyet, valamint a brókerbotrányt, és azt vizsgálják, vajon mi állhatott a rendkívül enyhének tűnő ítéletek hátterében. Utolsó fejezetük a hasonló amerikai esetekről szól, és az azt követő súlyos, esetenként akár száz évet is meghaladó ítéletekről; úgy tűnik ebből, hogy a valóban függetlenül működő igazságszolgáltatás egy szilárd jogrendben meg tud birkózni az effajta problémákkal.

"A fehérgalléros ügyek tanulsága az, hogy Magyarországon könnyű bűnt elkövetni, és nehéz a bűnösöket megbüntetni" - írja ajánlószövegében a kötet szerkesztője, Bundula István. "Vajon hogyan működik az igazságszolgáltatás, ha a befolyásos vádlottak rendre mosolyogva távoznak a bíróságról, miközben a bolti tolvajok kezén gyakran csattan a bilincs? A rendszer rossz, a benne dolgozók alkalmatlanok, netán korruptak? Vagy a nemegyszer ellentmondásos jogszabályi környezetből, az igazságszolgáltatás működési logikájából következik az ilyesfajta ügyek legtöbbször felemás lezárása?"

A kitűnő szerzők művének képi mellékletét a Túlkapásokból már ismert indexes fotóművész, Barakonyi Szabolcs szerkesztette. A kétszázharminc oldalas kötet ára boltokban 2900 forint, a Bookline-nál viszont mindössze 2465 forintért rendelhető meg, azonnali szállítással.

Már a Velvetnek is van könyve: Kalas Györgyi, specialista Anyakönyve Kitolás-szintű bestsellerré válhat - úgyhogy át is adjuk a szót e korábbi alapmű szerzőjének, Szily Lászlónak, méltassa ő az új terméket:

Az anyáknak, a leendő anyáknak, a rettegő csajoknak és az ijedt pasiknak az Anyakönyvre van szükségük. Egy csaj elmeséli a többi csajnak, hogyan püffednek majd fel a terhesség alatt, hogyan indul a szülés - "a nap fénypontjaként délután végigcsúszott a combomon a nyákdugó, mint valami gusztustalan meztelen csiga" -, hogyan folytatódik - "mintha minden összehúzódásnál egy asztalt akarnának átpréselni a fenekemen" -, és hogyan ér véget, aztán a rákövetkező hónapokban hogyan omlik össze, majd kap értelmet az életünk a gyerekkel.

Az Anyakönyvben az a legjobb, hogy a szerző, Kalas Györgyi se nem guru, se nem szektás megmondóasszony, hanem érdeklődő, a gyereke minden rezdülésére érzékeny újságíró-blogger. Így ráadásul egy jó tollú anya első kézből származó élményei mellé megkapjuk egy kismamaközösség leszűrt tapasztalatait is. Az Anyakönyvből szerencsére nem az orrszívás technikáját lehet eltanulni, hanem a gyerekre való odafigyelést. Meg hogy mennyire büdös az orrszarvú. Olvasni jobb, mint szülni – kezdje inkább az előbbivel!

Az Anyakönyv a boltokban 2790 forintba kerül, a Bookline-nál viszont csak 2372-be.

Túlkapások, angolul is

 2009.06.14. 21:31

Május elején Strasbourgban, az Európa Parlament épületében mutattuk be Bodoky Tamás Túlkapások című könyvének angol fordítását, amit Trespasses címmel jelentettünk meg. A kötet fotóiból a helyszínen fotókiállítást is rendeztünk, amit három napig nézegethettek a Parlament látogatói. Az eredeti, magyar nyelvű verzió teljes kép- és szöveganyaga benne van az angol kiadványban is, és pluszban Balog Zoltán, a Parlament emberjogi bizottságának az elnöke készített utószót a bizottság ügyben végzett munkájáról, illetve Nick Robertson írt nekünk egy olyan előszót, amely a külföldi olvasót képbe helyezi. Fordította: Kozma Zsolt.

A Trespasses most a Bookline-nál is megvásárolható, az európai, 29 eurós árral szemben csak 3647 forintért. Rendelje meg magának, vagy külföldi ismerőseinek.

Ott vagyunk a Könyvfesztiválon

 2009.04.24. 06:29

Tegnap nyílt, és vasárnap estig fogad látogatókat a XVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenáris Parkban - mi is kint vagyunk. Az Index könyveit a Metropolis Média szabadtéri standján lehet megtalálni; mindent kivittünk, ami ezen a blogon valaha is szerepelt, és a hátralévő három nap során valamennyi könyvünket féláron lehet megvásárolni, amíg a készlet tart. A tavaszi csomagajánlatunk is él még a helyszínen, négy kiadványunkat (a vaskos Totalcart és az Elfelejtett aranyakat, illetve a kicsit kisebb Etetést és a Művelt Alkoholistát) együtt, csomagban mindössze 4000 forintért lehet megvásárolni.

Úgy döntöttünk, hogy a válságba beleszomorodott könyvpiacot kegyetlen tavaszi akcióval brutalizáljuk életre. Négy korábbi könyvünket (ők láthatók a mellékelt képen), csak most, csak tőlünk (vagyis itt, a blogon), öngyilkos áron, összesen 4000, azaz négyezer forintért rendelheti meg, április 30-val bezárólag. Emlékeztetőül: ez a csomag a boltokban összesen 14260 forintba kerül.

Hogy megkíméljük pénztárcáját, nem is fejlesztettünk hiperkúl online ekommersz megrendelő alkalmazást; elég nekünk, ha dob egy levelet erre a címre:

konyvakcio@index.hu,

és mi máris boldogan szállítjuk a kulturális termékeket. A csomagot postai úton, ezer forintért tudjuk elszállítani bárhová Magyarország területén belül, de ha a levélváltás során meg tudunk egyezni egy személyes átadás-átvételben, Budapest belvárosában, feltétlenül jelezze: akkor Ön megspórolt egy ezrest, és csak a könyvek árát, 4000 forintot kell invesztálnia.

Aki nem emlékszik már rájuk, itt olvashat a négy kötetről részletesen:

Ághassi Kovács Attila: Elfelejtett aranyak

Jónás Csaba - Uj Péter: A Művelt Alkoholista borzsebkönyve

Szily László: Etetés

Bazsó Gábor - Winkler Róbert: Totalcar

Legújabb könyvünkben az Index egyik alapítója szedte össze egy helyre az internetes tartalomszolgáltatói szakma alapfogalmait, és azok rövid történetét, gyakorlott internetezők, ám a netes médiaszakmában kezdők számára.

Tartalomtípusok, üzleti modellek, portálok, blogok, felhasználói tartalmak, jogi kérdések, a látogatottság mérése, keresőoptimalizálás, mobiltelefonos tartalmak - sok olyan témát érint a könyv, melyekről egyenként is vastag szakkönyveket lehet írni, itt viszont átfogó képet kapunk, alapszinten.

A könyv a Bookline-nál itt rendelhető meg, 3900 forint helyett 3120 forintért.

Ma, csütörtök este egymás után két Index-könyv alkotóival is közelebbi kapcsolatba lehet kerülni: először is, este kilenctől a Károly körúti Főbe-Járatban a Szakítósblog közösségének rendezünk gruppenszakítást, könyvpromóciót, dedikálást és egyebeket.

De még mielőtt a program elkezdődne, Bodoky Tamás is tart egy élő Túlkapások-dedikálást este hatkor, az Éghajlat Könyves Kávéházban, melynek címe: Budapest XI. Karinthy Frigyes út 9.

Hogy legyen mit aláíratni: Túlkapások olcsóbban, a Bookline-tól.

Szakíts, ha bírsz pedig olcsóbban, a Bookline-tól.

A múlt héten jelent meg Rókusfalvy Pál interjúkötete, melyben a borítón olvasható celebek (és egyebek) szólalnak meg a riporter mikrofonja előtt. A beszélgetések egyébként Rókusfalvy hetente jelentkező műsorában történtek meg valójában, a Jazzy Rádióban - a szerző önvallomása alapján olyan meghívottakkal, akiket ő személyesen érdekesnek tart. Fel kell viszont tenni a kérdést: miért szerepel a kötet az Index-könyvek blogján? A válasz sokkolóan egyszerű: az előszót Uj Péter főszerkesztő írta mindehhez.

A karácsonyi standokon 2990 forintot kérnek egy példányért, de a Bookline-ban most 2392-ért lehet megrendelni: ide kell kattintani.

Ezzel a címmel jelent meg nagyinterjú a hvg.hu-n Bodoky Tamással, a Túlkapások elkészítéséről és utóéletéről. Az interjú egy teljes napig vezető anyaga volt a netes HVG-nek, és itt olvasható.

A könyv a karácsonyi időszakban megnövelt kedvezménnyel, 30%-kal olcsóbban, 3432 forintért rendelhető meg a Bookline-on, itt.

Viccnek indult, ma viszont az egyik legnépszerűbb indexes blog - a Szakíts, ha bírsz (alcíme, mottója: értékellek mint embert) minden nap tízezreket késztet újra és újra kattintásra. Ami még meghökkentőbb, hogy emellett jelentékeny mennyiségű júzer küldözgeti be saját vicces, szomorú, durva, esetleg gázos szakítótörténeteit, a blogot ezekből táplálják gazdái, Libor Anita és Valuska László.

A sztorik legjavát most több mint háromszáz sűrűn nyomott oldalon adja közre a Konkrét Könyvek, rendesen, taggelve, az eredeti helyeshelytelenírással, ahogy azt egy blogban kell.Nézzük a jobb fejezetcímeket: Minden nő kurva, Titokban zsidó vagyok, A kör közepén állok, A test a teshez ér, 8 óra munka, ... stb.

Bónuszként a hátoldalon tíz nagyon hasznos tanács: mikor ne kezdjünk bele egy kapcsolatba. Nem lőjük el az egészet, de háromig elszámolunk, a többit meg majd megtudják a kedves megrendelők.

1. Rondákkal ne ismerkedjünk, teljesen felesleges. És szépekkel se.

2. Ha rossz a szex, vagy nemi betegséget kaptunk a párunktól, azonnal lapátra vele.

3. A TÁVKAPCSOLAT SZIGORÚAN TILOS.

.

.

.

A könyv ára boltokban 2999 forint, de itt, a Bookline-nál már most olcsóbb, mindaddig, amíg törvényben be nem tiltják az árengedményt.

A Túlkapások változatlanul téma a sajtóban: most a Gondola.hu vette elő, Tisztelet Bodoky Tamásnak című írásában, illetve még emlékezzünk meg az ATV webes anyagáról, ami a televízióban korábban leadott interjú összefoglalója. Az ATV izgalmas, hogynemondjuk: provokatív címet adott ennek az írásműnek - "A zavargások közelében sem járt az Index tényfeltáró újságírója". A kedves címadó kolléga sajnos összekevert két újságírói műfajt, a helyszíni tudósítóét és az oknyomozó újságíróét, amiért szeretnénk legalább utólag beiskoláztatni Havas Tanár Úr médiakurzusainak bármelyikére. Ezen a nyomon viszont vannak még további ötleteink: "Az OTP-nél vezetett számlát a Postabank-botrányról firkáló újságíró", vagy "Sosem találkozott Nixonnal a Watergate-et kirobbantó bértollnok".

Újabb cikkek a Túlkapásokról

 2008.09.29. 20:32

Megjelent néhány újabb írás Bodoky riportkönyvéről, íme:

Inforádió

Jobbklikk

Könyvesblog

Bodoky Tamás a hét embere

 2008.09.27. 19:22

A Heti Válasz eheti számában Bodoky Tamás lett a hét embere, természetesen a Túlkapások című kötet megjelenésétől nem függetlenül. Interjút is készítettek vele, itt olvasható a neten.

Máris hiánycikk Bodoky könyve

 2008.09.23. 09:56

Több jelzést kaptunk az ország legkülönbözőbb pontjairól, hogy egyes könyvesboltokba nem jutott Bodoky Tamás Túlkapások című könyvéből. Nálunk még biztosan van belőle, így közvetlenül tőlünk, vagy a Bookline-tól a héten még lehet rendelni belőle. A Bookline három pesti könyvesboltjába (Pólus Center, Kiskörút, Rákóczi út) is frissen szállítottunk tegnap, így ezekben is meg lehet nézni közelebbről.

A könyvnek elég erős sajtóvisszhangja van, az Indexen kívül többek között a következő lapokon írtak róla:

Kossuth Rádió

Inforádió

Hírtévé

Fidesz.hu

Védegylet

ATV

Magyar Narancs

 

 

 

Legújabb kötetünk alapja az az Indexen 2006 októbere és 2008 augusztusa között megjelent cikksorozat, amelyért a szerző, Bodoky Tamás idén átvehette a Gőbölyös Soma-díjat, a talán legrangosabb magyar oknyomozói elismerést. A gyönyörű kivitelű könyvet a történteket közvetlen közelből, testi épségüket kockáztatva megörökítő fotóriporterek mélyen megrázó képanyagával illusztráltuk.

"Az Index cikksorozata korábban más sajtótermék által nem publikált esetek leírásával támasztotta alá, hogy a rendőrség 2006 forró őszének zavargásai és tüntetései alatt, illetve ezek nyomán a törvényesnél és a szükségesnél jóval több erőszakot alkalmazott, illetve, hogy nem tett komoly lépéseket az ilyen ügyek kiderítéséért." - A Gőbölyös Soma-díj kuratóriuma

"A 2006 őszi eseményekben nem egyedi "túlkapások" történtek, hanem azonosító-jelvény nélküli csapatok tömeges és brutális jogsértéseket követtek el a Köztársaság polgáraival szemben. A demokratikus politikai közösséget összetartó közös feltételezések között kitüntetett helyet foglal el a törvényes következmények elmaradhatatlanságába vetett hit. Bodoky Tamás kötete ennek a hitnek a megrendülését dokumentálja." - Schiffer András

(Schiffernek a könyvhöz írt utószavát az Indexen is közöltük.)

"Sajátos helyzet, legalábbis polgári demokráciákban: Bodoky Tamásnak alapos, szívós, konok munkával kellett feltárnia olyan tényeket, amelyeket egyébként láttunk a tévében, az utcán, éreztünk a bőrünkön. Az orrunk előtt lejátszódott eseményeket próbálták félremagyarázni, elsunnyogni, elhazudni. Ennél objektívebb és pontosabb leírást nem ismerek a 2006-os zavargásokat követő rendőri kontrazavargásokról. Ebben a káoszban, a politikai erők görbítette térben ez hatalmas vállalás. Lokális maximum." - Uj Péter

A Túlkapások a boltokban 4290 forintba kerül, a Bookline-nál pedig itt található, valamivel olcsóbban.

Néhány oldal a könyvből:

süti beállítások módosítása